Dacă ești deja hotărât, intră aici ca să te înscrii în Program (REDUCERE 270 € PENTRU PRIMII 5)
Vreau Programul!O metodă structurată, în 5 pași, explicată
pe înțelesul tuturor (cu exemple reale)
Ești Antreprenor* și deții o afacere mică sau medie, dar nu reușești să vinzi predictibil și te simți stresat din cauza asta.
Știi că produsele sunt bune, dar ai nevoie să le promovezi eficient.
Și te chinui, poate stagnezi, nu mai știi ce să faci pe Marketing și nu ai siguranța că știi de unde vor veni următoarele vânzări în afacere.
Probabil ai încercat diverse lucruri, dar tot nu ai o soluție care rezolvă definitiv problema și poate chiar te simți descurajat.
Nu e musai vina ta - pur și simplu asta se întâmplă în lipsa unei structuri robuste pe care să o înțelegi și să o poți replica an de an.
Ce e și mai greu, probabil, e să vezi cum vând, și cresc, și prosperă afacerile unor oameni care poate nu sunt nici pe departe la fel de dedicați cum ești tu.
Afaceri care nu se preocupă de calitatea produselor așa cum o faci tu, și poate chiar tratează clienții cu lipsă de respect “când nu se uită nimeni”, dar care pur și simplu “sunt buni doar la Marketing”.
Pentru binele tău - și al clienților pe care i-ai putea deservi - te invit să devii și tu bun la Marketing, ca să ajungă în piață lucruri bine făcute!
Și cu un strop de suflet.
Și nu - nu trebuie să știi Marketing la nivelul la care știe un Director de Marketing. Că poate nici nu vrei asta.
*se aplică și Soloprenorilor, Agențiilor și oamenilor de Marketing în general (angajați sau Freelanceri).
Poți învăța să faci Campanii de Marketing în multe feluri: din experiență (încercare-eroare), copiind ce fac alții sau învățând din diverse surse online.
Dar pentru orice ineficiență plătești prin banii pe care nu îi obții, timpul mai lung de care ai nevoie ca să înveți și printr-un stres pe care-l resimți mai intens.
Eu îmi dedic toată priceperea ca să ajut Antreprenorii să rezolve problema asta și în cel mai eficient mod pe care-l știu eu.
Înainte să trecem la metodă și partea practică, permite-mi să mă prezint pe scurt, din motive de credibilitate.
Numele meu este Mădălina Vasiu și lucrez în online de peste 12 ani.
În ultimii 5 ani am lucrat cu aproape 400 de afaceri din postura de Consultant în Dezvoltare de Business prin Content Marketing.
Câteva exemple de rezultate, ca reper:
Într-o afacere de tip e-commerce, mi-am ajutat clienții săgenereze în doar 3 (trei!) luni 70% din Cifra de Afaceri din anul anterior printr-o Campanie de Marketing integrată (Content Marketing, Social Media și Email Marketing).
Pe alții i-am ajutat să genereze 65.000 de comentarii în Social Media prin Campanii pentru Vizibilitate și Lead Generation, de tip Giveaway.
De-a lungul timpului am trecut prin multe roluri: Antreprenor, Freelancer, Angajat.
Iar în primul context când am devenit Antreprenor și am condus o companie în industria de Educație, am contribuit la multiplicarea Cifrei de Afaceri de peste două ori în doi ani jumătate.
Am coordonat activități de Marketing - de la Avatar de Client Ideal, creare de produse educaționale diverse, organizat turneu de evenimente la nivel național, creat Sistem de Vânzare și chiar Management de Brand, dar și Management de Echipă și Dezvoltarea afacerii.
Dar evident, nu m-am născut învățată. 😊
Începând cu anul trei de facultate am lucrat aproape 2 ani în echipa lui Lorand Soares Szasz, unde am învățat despre Antreprenoriat și am avansat de la secretară la a conduce Departamentul de Customer Care.
Apoi am lucrat alți 2 ani cu Urania Cremene, în programul All About Parenting. Am început ca organizator de evenimente și timp de doi ani am făcut sute de evenimente, multe mii de kilometri și am întâlnit peste 20.000 de părinți curioși să învețe despre Parenting.
Iar în primul context când am devenit Antreprenor și am condus o companie în industria de educație, am contribuit la multiplicarea Cifrei de Afaceri de peste 2 ori în doi ani jumătate.
Am coordonat, în acel context, activități de Marketing - de la Avatar de Client, creare de produse educaționale diverse, organizat turneu de evenimente la nivel național, creat Sistem de Vânzare și chiar Management de Brand, dar și Management de Echipă și Dezvoltarea afacerii.
Tot ce am descoperit în acești ani de formare - despre clienți, comunicarea cu ei, Copywriting, E-mail Marketing, programe educaționale online și chiar producție de Podcast - mi-a deschis ușa spre ceea ce fac azi, deși atunci nu știam asta.
În final - din 2021 susțin Programe de Grup din dorința de a da mai departe felul meu de a gândi, cu scopul ca antreprenorii și creatorii să NU depindă de mine - eu sunt una, dar afaceri și proiecte sunt multe.
Cred, sincer, că afacerile mici și medii au potențial să crească chiar și când bugetele nu sunt foarte mari, dacă liderii acestor afaceri sunt deschiși să integreze informații, strategii și feluri noi de a gândi.
Și înțeleg că nu toți antreprenorii au ca obiectiv să se transforme în Director de Marketing, pe lângă multele roluri pe care deja le au în afacerile lor. Și nici nu consider că ar trebui!
Dar categoric antreprenorii ar trebui să aibă habar ce implică Marketingul, cum îl pot optimiza și în ce fel simplificarea în sisteme și ordinea în acțiuni aduc beneficii unei afaceri.
Când știi pe ce dai banii și ce ar trebui să obții pentru că dai acei bani… e mai plăcut să faci Marketing! 😊
1. Ideea Campaniei (adică ce facem)
2. Obiectivul Campaniei (adică de ce vrem să o facem)
3. Oferta Campaniei (ce oferim altora, ca noi să obținem ce vrem)
4. Strategia de Campanie (cum o facem)
5. Implementarea Campaniei (partea distractivă :) )
Structura asta simplă (dar nu neapărat ușoară) îmi permite să gândesc și să implementez sistematic Campanii de Marketing care cresc afacerea mea și cele ale clienților mei.
An de an și fără surprize majore de netrecut (surprizele pot apărea - cum a fost războiul - dar structura îți permite să te adaptezi în timp real).
Permite-mi să ți-o prezint și ție - cu exemple și explicații - ca să o poți folosi și tu în afacerea ta.
Începem?
Adevărul e că cei mai mulți Antreprenori nici nu se gândescsă facă în afacerea lor Campanii de Marketing.
Nu există pe radarul lor ideea de planificare de Campanii.
Fie sună prea complicat și atunci au impresia că trebuie să coste mult sau e prea mult de lucru și cred că nu are sens economic…
Fie merg spre agenții, dar nu știu ce să le ceară și se așteaptă să rezolve ei tot. Doar că de multe ori, agențiile nu au nici ele o structură clară și sunt nevoiți să o ia de la zero cu fiecare client.
Rezultatul, din păcate, e predictibil:
Nefăcând Campanii, ajung mult prea repede să afirme: "nu mai știm ce să facem pe Marketing".
Convingerea e că au încercat foarte multe. Dar realitatea e că nu au făcut nici 3% din ce ar putea să facă.
Nu-și dau seama că de fapt au resurse pe care, dacă le-ar pune inteligent la treabă, și-ar putea crește afacerea an de an.
Un alt mod prin care afacerile mici pierd foarte mulți bani este că ajung să contracteze agenții, dar lucrează greșit (mai jos vei înțelege și cum săl ucrezi corect cu o agenție, ca să-ți merite banii).
Prea mulți bani sunt lăsați pe masă pentru că Antreprenorii nu știu ce se poate face.
Și astfel, oameni de bună-credință se pierd pe drum, oameni care s-ar fi putut folosi cu cap de Campaniile de Marketing - în beneficiul lor și al clienților lor.
Și astfel se șifonează imaginea întregii industrii de Marketing.
Dar eu cred că există:
În peste 12 ani de experiență, am ajuns la o concluzie: Antreprenorul român învață procedural.
Începe de la A și ajunge la Z. Mic, mare, Solopreprenor, Agenție, nu contează. Atâta timp cât procesul poate fi replicat și e explicat clar, se va descurca.
În mintea mea ordinea asta exista natural. Dar când am început “să pun structurile pe hârtie” ca să le transmit și altora, am observat că pentru cei mai mulți Antreprenori lipsea firul roșu al gândirii strategice.
Simplificarea. Ideea că poate fi simplu, unde simplu nu e tot una cu ușor.
Să înțeleagă pe ce dau banii. Și să rămână în control.
Blueprintul exista în capul meu, dar nu era transcris pe hârtie.
Organizarea te ajută să înțelegi ce ai de făcut în decursul unui an ca acțiuni de Marketing.
Există Campanii punctuale (care se încheie - de ex: o Campanie de 8 Martie) și Campanii Evergreen (pe care le faci continuu, pentru a hrăni relația cu audiența ta - de ex: un număr săptămânal de postări pe Instagram).
De asemenea, organizarea te ajută să dai de lucru oamenilor pe care îi plătești.
Indiferent dacă sunt o agenție sau oamenii tăi de Marketing, ți-e mult mai ușor pentru că știi exact ce și cui să ceri, când să ceri și cât te costă.
Apoi, implementând ordinea în Campaniile tale, vei câștiga bani inclusiv din claritate și eficiență.
Vei ști că ai nevoie de 4-6 săptămâni de lucru ca să pregătești o Campanie bine făcută și că astfel rezultă vreo 4 Campanii mari pe an, iar restul sunt micro-acțiuni și teste.
Dar pentru că le vei face bine, aceste Campanii vor produce rezultate reale în afacere.
Și te vei simți mai în control, pentru că vei putea să verifici. Vei putea să-ți dai seama care sunt punctele în care poți să delegi și unde ține de tine.
Abia după ce folosești un blueprint poți măsura și vedea ROI (Return on Investment).
Blueprintul (Structura) face diferența.
Îți permite să faci predictibil Campanii de Marketing an de an,
să-ți crești afacerea și să rămâi în control.
Evită confuzia dintre Campanii de Marketing și Campanii de Reclame plătite.
Campaniile de Marketing se referă la ce vorbim noi aici - un Plan mai amplu, care folosește resursele existente ale afacerii pentru a le multiplica și a crește afacerea (prin vânzări, vizibilitate etc).
Campaniile de Reclame plătite sunt exact ce le zice numele: plătești reclame în platofrme care permit să faci asta. Paid Ads.
Ce citești aici sunt extrase din notițele pe care le-au luat în timp real clienții mei în timp ce învățau să implementeze în afacerile lor această structură cu 5 pași:
E foarte important să fie clar Conceptul Campaniei (dacă citește cineva care habar nu are de proiect, să înțeleagă despre ce e vorba).
Să știu informațiile astea mă face să mă simt mult mai încrezător. Aduce foarte multă ordine și liniște un astfel de stil de lucru. În felul acesta voi putea previziona foarte bine scalarea acestei afaceri.
Mai întâi se învârte în jurul lui “a gândi” și apoi “a implementa”. A gândi - a devenit mai important decât a face încontinuu muncă“ fizică”. Și îmi place maxim asta.
Că până la 35 de ani am tot făcut și nu mi-am băgat în seamă mintea care putea să gândească mult și apoi să implementeze.
E despre cum văd eu Strategia de Marketing și Vânzări, ca să înțelegi și mai bine:
După ce ai decis că vei face Campanii - punctuale sau evergreen - următorul pas e să-ți clarifici de ce vrei să faci acele Campanii.
Și din nou ne întoarcem la realitatea din teren.
“La ce m-ar ajuta alte Obiective decât vânzările?”
Acei puțini care totuși fac Campanii, se rezumă deseori (și pe pilot automat) strict la Campanii de Vânzări.
Nici nu se gândesc că o Campanie ar putea avea și alte obiective în afară de vânzări.
Iar rezultatul e previzibil: Nu facem Campanii. Sau, cel mult, facem Campanii de Reduceri.
Dar nu poți să susții un business doar din reduceri.
Acestea scad întotdeauna Marja de Profit și poți să vinzi mult, fără să faci bani.
Și aproape sigur reducerile vor crea așteptări care nu-ți sunt favorabile (cum a pățit mama cu o clientă la second-hand: “voi cumpăra vineri, când aveți reduceri”).
Ca să vinzi la mai mulți oameni e nevoie ca prima dată mai mulți oameni să știe despre tine.
De aceea, pe toate proiectele în care mă implic sparg obiectivul mare al afacerii (să facă profit) în micro-obiective:
Apoi decizi ce resurse investești, când și pentru care dintre obiectivele astea.
În acest punct, deseori primesc reacții de genul: "Doamne, câte lucruri am de făcut! Nu mă gândeam că se pot face atâtea lucruri de Marketing pentru afacerea mea".
Ce se întâmplă când gândești așa e că setezi o fundație pentru o afacere pe termen lung.
Înțelegi că poți să faci Campanii și fără să-ți “ciuntești” câștigurile.
Fiecare acțiune de Marketing trebuie să aibă
un
micro-obiectiv.
Dacă nu are, nu o faci.
Dacă vrei să ai o afacere care an de an vinde cu o Marjă sănătoasă de Profit, nu poți doar să dai reduceri și să “scoți” vânzări (mai puțin profitabile).
Ai nevoie de un sistem prin care să atragi constant mai mulți oameni, să “hrănești” relația cu acei oameni și să vinzi în moduri care-ți protejează Marja de Profit.
De asta multe afaceri din România rămân blocate la sub 100.000 Euro pe an.
Pentru că nu au înțeles nevoia și puterea unui astfel de sistem.
Dacă te gândești la brandul tău favorit - de haine, de telefoane, de bijuterii- nu cred că te surprinde că acea firmă vinde an de an și probabil crește și se dezvoltă.
Afacerea ta nu trebuie să fie mai prejos, chiar dacă păstrăm proporțiile.
Cu obiectivele potrivite, Campaniile tale de Marketing pot crea un sistem care an de an atrage mai mulți clienți, creează o relație cu ei și le vinde în mod repetat și profitabil.
Iar lor le va face plăcere să interacționeze cu o afacere care înțelege lucrurile astea.
Sunt extrase din notițele pe care le-au luat în timp real clienții mei în timp ce învățau să implementeze în afacerile lor această structură cu 5 pași:
Obiectiv VÂNZĂRI, nu LIKE-uri!
Eu nu trăiesc din Like-uri, eu trăiesc din bani.
Nu faci vânzare pe o bază de date cu care nu ai mai avut contact de 2 ani – întâi te reconectezi cu ei.
Conține 7 întrebări (și răspunsuri) despre Content Marketing:
Când vine vorba de Ofertă, refrenul Antreprenorului româneste:
Reduceri. Reduceri. Reduceri. (Iar din păcate, strofa a doua e că va fi nevoit să fluiere a pagubă…).
Ce altceva ar putea însemna o Ofertă?
Problema când gândești așa e că îți scazi Marja de Profit și o duci la un nivel periculos, pe care nu îl poți susține prea mult timp.
Ajungi la ceea ce eu denumesc “canibalizarea brandului”, în care îți mănânci singur profiturile, pentru că îți obișnuiești clienții să cumpere doar la reducere.
Până la urmă, de ce ar cumpăra la preț întreg dacă în câteva zile oricum vei ceda și vei scădea prețul?
Să faci o Ofertă înseamnă să te uiți la ce poți să oferi, fără să-ți afecteze în mod negativ afacerea.
Și da, uneori ce pui în ofertă nu are de-a face cu banii.
Ci mai degrabă are de-a face cu felul în care formulezi oferta și cu ce bonusuri dai.
Cu un mic efort, ai putea afla lucruri care sunt importante pentru client -altele decât prețul - și să le incluzi în ofertă. Lucruri care nu te costă mult pe tine, dar care au o mare valoare reală sau percepută pentru client.
De exemplu, la o clientă de-ale mele am identificat că timpul 1 la 1 petrecut cu ea era de mare interes pentru audiența ei.
Așa că în cadrul unei campanii, toți cei care au cumpărat au participat la o tombolă cu premiu o sesiune 1 la 1 cu clienta mea.
Costul pentru ea - o singură sesiune. Dar șansa de a câștiga acea sesiune a fost valoroasă pentru toți cei care au cumpărat.
Uită-te la resurse - ele determină ce oferi clientului ca să obții ce vrei tu să obții.
Vei scoate la înaintare resurse, bonusuri pe care până acum nu ți-ai dat seama că le poți monetiza.
Și vei testa diferite combinații ca să descoperi ce vor clienții tăi.
De fiecare dată când vei testa vei descoperi idei pe care le vei putea folosi apoi în multe Campanii viitoare.
Și să nu te surprindă dacă vei avea și tu o reacție similară cu cea a clienților mei: “Câte resurse avem și nu ne-am gândit să le folosim!”
Oferta o formulezi pornind de la Resursele pe care le ai în afacerea ta.
Și da, poți să ai Campanii în care
nu trebuie să faci reduceri.
Primesc des întrebarea: “Ce subiecte de postări să abordăm în Campaniile evergreen din Social Media?”
Iar răspunsul meu e mereu același: dacă-ți faci bine Avatarul de Client Ideal, n-o să mai duci lipsă de idei despre ce să postezi.
N-ai idei azi pentru că nu ai conectat ce ai tu de vânzare de un Avatar care să te ghideze când te întrebi despre ce să mai scrii sau să vorbești.
Când răspunzi la întrebările despre Avatar automat răspunzi și la întrebarea: “Despre ce să mai postez?” - și poți folosi asta și în Campanii punctuale, și în cele evergreen.
Sunt extrase din notițele pe care le-au luat în timp real clienții mei în timp ce învățau să implementeze în afacerile lor această structură cu 5 pași:
Nu e mare lucru să faci postări, dacă ai timp nelimitat să le creezi 😂 adică trebuie să îmi blochez timp ca să se și întâmple!
La Oferte atenție la calculul profitabilității.
Cea mai bună Resursă sunt oamenii care au cumpărat de la mine, dar vor mai cumpăra dacă planific cum să comunic cu ei, ca să mai cumpere.
E despre 5 Greșeli pe care să le eviți de Black Friday:
Aici firmele acționează de obicei fără să aibă cu adevărat ostrategie.
“Facem o postare pe Facebook și apoi spunem că n-a funcționat” pare să fiedeviza multora.
Și evident că rămâi cu impresia că nu funcționează campaniile, “deci mai binenu le facem”.
Asta e o rețetă pentru stagnare în business, pentru că nu vinzi. Stresul șianxietatea sunt mari, simți că te agiți foarte mult, dar nu faci prea multe cuadevărat.
Rămâi cu foarte multe idei în mintea ta pentru că nu știi de unde să începi casă le aduci în plan real.
Gândește strategia și planul de campanie într-o ordinecronologică, începând de la rezultatul final pe care ți-l dorești.
Apoi include livrabilele pe care le vrei obținute (bannere, texte, video-urietc) și oamenii care vrei să construiască acele livrabile.
Până nu ai aceste 3 lucruri (planul, livrabilele și oamenii)nu îți este suficient de clară strategia de campanie, adică ești încă lanivelul macro.
Pașii 1 și 2 (ideea și obiectivul) = nivel macro.
Pașii 3, 4 și 5 (oferta, strategia, implementarea) = nivel micro.
În acest punct e esențial să pui accent pe ordine și pe claritate despre cine,ce face, până când, cât costă ca să facă etc.
Ce obții la acest pas e un Plan în care toți oameniiangrenați de către tine în campanie știu ce au de făcut, până când au de făcutși se creează o viteză în execuție.
Asta vine în primul rând din faptul că fiecare știe ce are de făcut și poate ficreativ în felul lui/ei.
Mai jos îți arăt și un exemplu de Plan de Campanie.
Împrăștierea te obosește. Ordinea te liniștește.
Ca să execuți cu succes ai nevoie de un singur loc în care trebuie să te uițica să știi în orice moment unde ești în această campanie.
Cine, ce face, ce merge, ce nu merge?
Acesta e Planul de Campanie.
Ca Marketer vreau să am un singur dashboard (tabel) ca să știu în orice moment unde suntem.
Doar așa voi putea superviza eficient implementarea.
Aici poți să te complici sau poți să păstrezi lucrurile simple.
Eu recomand să folosești un tabel simplu, mai ales la început.
Un tabel în care vezi cum arată Campania cu care vei ieși în lume, lista de Livrabile, oamenii responsabili și datele la care trebuie create, iar apoi distribuite acele materiale (texte, bannere, video-uri etc).
Sunt extrase din notițele pe care le-au luat în timp real clienții mei în timp ce învățau să implementeze în afacerile lor această structură cu 5 pași:
Azi am vorbit despre: Resursele deja existente în businessul nostru, de care poate că nici nu eram conștienți pe deplin până acum și pe care putem învăța să le valorificăm strategic - pe termen scurt, mediu și lung.
Cât de valoroase pot fi, de fapt, resursele pe care tindem să le neglijăm. O evaluare realistă a ceea ce există deja în businessul nostru ne poate da mai multă claritate și încredere.
Este esențial să ținem cont de resursele REALE, nu de cele imaginare sau ideale, pe care le avem, în momentul în care gândim orice Campanie de Marketing.
“Trebuia să faci postarea! De ce n-ai făcut-o?”
Îți sună familiar? Din păcate așa sună partea de implementare a campaniilor în prea multe afaceri mici și medii. E haos, nu știi cine, ce are de făcut.
Și de multe ori nici nu ajungi la partea de implementare, ci rămâi copleșit de idei. A mai trecut pe lângă tine un 8 martie, un Black Friday etc…
Așa îți întărești convingerea că afacerile mici nu pot să crească.
Și că dacă vrei să faci bani, trebuie să bagi mulți bani - să faci Marketing e foarte scump.
Renunți să mai faci Campanii, nu mai investești în ele și te întorci la micromanagement.
Acolo măcar poți trăi cu iluzia că ești în control…
Asta se întâmplă când lucrezi structurat.
Fiecare persoană implicată în Campanie știe ce are de făcut și face când trebuie să facă.
Partea de implementare are 2 părți mari: construcția livrabilelor și distribuirea materialelor.
Sau cum îmi place mie să spun: construim livrabilele în bucătăria internă, iar apoi le punem în vitrină (le distribuim pe diverse canale, ca să ajungă la oameni).
Există responsabili care știu exact ce au de făcut și când, iar asta susține ordinea din Campanii.
Iar în timp poți tu, ca antreprenor, să nu mai fi implicat. Știi exact ce ai delegat, iar persoanele au tot ce le trebuie ca să poată livra (și responsabilitatea, și autoritatea).
Așa ajungi încet-încet să te extragi tu din Marketing.
Implementarea are 2 părți mari:
construcția livrabilelor și distribuirea materialelor.
Prima dată în bucătăria internă, apoi pui în vitrină.
De multe ori se deleagă responsabilitatea, dar nu și autoritatea.
Adică spui omului că trebuie să facă un lucru, dar nu-i dai mână liberă, de exemplu, să vorbească cu designerul ca să modifice poziția logo-ului pe un banner (“Nu, că trebuie să vină șefu’...”).
Nu așa se face.
Dacă vrei ca lucrurile să fie gata la timp, deleagă nu doar responsabilitatea, ci și autoritatea pentru ca oamenii să poată lua decizii.
Tu ai decizii mai importante de luat decât poziția logo-ului pe un banner.
Sunt extrase din notițele pe care le-au luat în timp real clienții mei în timp ce învățau să implementeze în afacerile lor această structură cu 5 pași:
Ce ți se poate părea banal/prea mic la prima vedere e, de fapt, o resursă foarte valoroasă, fie că asta se referă la faptul că unul dintre oamenii din echipa ta are skill-uri de community / Social Media Management sau la faptul că ai o pagină de Facebook/Instagram cu câteva sute de followeri.
Când alegi să fii prezent într-un grup sau comunitate, fii prezent, citește comentarii, comunică-ți părerea și asta poate fi parte de pre-campanie, poți construi autoritate fiind autentic prezent în Content, nu doar prezent fizic acolo.
Campaniile de Marketing contribuie la Planul anual de Marketing.
Campania de Vânzare prin Reduceri
pentru
eBook-uri - Mădălina Vasiu
Ce: Campanie fulger, online, cu scop de Vânzare.
Obiectiv: Vânzare eBook-uri Mădălina Vasiu, target = 5.000 de lei.
Obiectiv secundar: Vizibilitate pentru cele două eBook-uri.
Când: 1 Martie 2023.
Pe ce canale: Social Media - Facebook Profile, Instagram Profile, LinkedIn Profile.
Oferta: Reducere - 27 de lei din Prețul Standard al fiecărui eBook & Reducere suplimentară - 27 de lei din Prețul Pachetului cu cele două eBook-uri.
Detaliile Ofertei: poți plasa comanda până la ora 23:59, în 1 Martie, începând de la ora 7:00, în 1 Martie.
Planul de Campanie:
➔ Au fost 8 postări scrise, puse pe profilele mele din Facebook, Instagram și LinkedIn.
➔ Postările erau scrise și aveau și bannere care să le însoțească, cu mockup-ul eBook-urilor.
★ 19 achiziții în ziua Campaniei = 6.171 lei
★ 1 achiziție la 5 minute de la închiderea Campaniei = 359 lei
★ 10 achiziții în următoarele 4 zile de la închiderea Campaniei = 3.122 lei
TOTAL = 9.652 lei
Așadar, aceștia sunt cei 5 pași pe care eu îi folosesc pentru a face Campanii de Marketing performante:
1. Ideea Campaniei (adică ce facem)
2. Obiectivul Campaniei (adică de ce vrem să facem)
3. Oferta Campaniei (ce oferim altora, ca noi să obținem ce vrem)
4. Strategia de Campanie (cum o facem)
5. Implementarea Campaniei (partea distractivă)
Dacă îi cunosc și îi folosesc, afacerile mici și medii pot să vândă și să crească predictibil an de an.
Dar probabil nu vei reuși astfel, pentru că:
➔ Nu știi ce să ceri Agenției și te aștepți ca ei să facă totul cap-coadă. Te va șoca să descoperi ce multe răspunsuri are nevoie agenția de la tine, antreprenorul.
Tu nu te pricepi și te frustrezi:"oricum eu fac totul, de ce îi mai plătesc?"
Există și varianta să meargă bine campania, dar plătești mult în bani (gen 10.000 de euro). Sau nu merge cum vrei și îți întărești convingerea că "ăștia cu agențiile vor să fure de la noi."
➔ Iar dacă faci singur, riscul cel mai mare e să te împotmolești și nici să nu mai începi.
În primul rând plătești pentru că ajungi să nu faci Campaniile.
3-4 campanii mari pe an stabilite - acolo pierzi și nu puțin.
Apoi pierzi prin bătăi de cap, pentru că trebuie să faci micro-management.
Sau poți lucra cu mine în Programul de Campanii, să te coste mult mai puțin și să ajungi mai repede la rezultate.
Acest program este pentru tine dacă ești:
Construim împreună o Campanie de Marketing cap-coadă direct pe afacerea ta.
Și deprinzi un sistem prin care poți să vinzi predictibil an de an prin Campanii de Marketing bine făcute.
În ultimii 3 ani eu am ajutat deja aproape 150 de afaceri să crească aplicând această metodă.
Vei putea să vinzi sistematic, în fiecare an, prin 3-4 Campanii de Marketing mari, bine făcute.
Vei ști ce ai de făcut în decursul unui an ca acțiuni de Marketing.
Vei înțelege, în sfârșit, pe ce dai banii și ce ar trebui să obții de acei bani.
Nu va mai trebui să faci "marketingul speranței" - în care faci diverse acțiuni și speri să meargă.
Nu vei mai pierde bani pe Campanii care sună bine, dar nu produc mare lucru.
Și te vei simți în sfârșit mai calm și în controlul situației în etapa de implementare a Campaniilor de Marketing.
Am văzut deja ce se-ntâmplă în majoritatea cazurilor când afacerile mici și medii încearcă să-și facă singure Campaniile de Marketing.
Pe scurt - lucrurile nu se întâmplă. Și ajungi să te chinui.
De asta am creat Programul de Campanii.
Ca să eliminăm foarte multe dintre barierele astea și să construim împreună o Campanie de Marketing robustă pentru fiecare participant.
Programul
durează 5
săptămâni
E online, LIVE,
ne vedem
prin Zoom
Grupul de Lucru
e format din
24 de participanți
Și nefiind mulți oameni - descoperi și înveți despre afacerile lor, lucruri care-ți sunt extrem de utile, chiar dacă nu țin toate de Marketing.
Ne vedem în 8 sesiuni de
lucru consecutive - nu
întâlniri, nu webinarii
Programul are loc
marți și miercuri
între 10:00-13:00
Da, lucrăm în timpul orelor de lucru, pentru că vom construi la afacerea ta.
E un proces accelerat, iar obiectivul e să construim o Campanie pentru fiecare participant, folosind structura mea în 5 pași. Desigur, în timp ce construim campania îți explic și cum gândesc.
Un obiectiv secundar este să și scoți în lume Campania asta, dar tu decizi dacă o faci. Dar după cele opt Sesiuni vei putea scoate în lume campania.
Hai să trecem pe scurt prin Program:
După introducere, fiecare participant își prezintă pe scurt afacerea.
Apoi, înțelegând fiecare participant tipologia de business a colegilor, încep să se creeze legături în gândire și idei.
Pentru că-ți vin mai repede idei pentru alții, decât pentru tine. Nu-i așa? :)
Asta e fain în Program - că observi ce idei îți vin pentru alții și înțelegi cum transformă mintea ta informația: ce ia din ce spun eu și cum potrivește pe o idee concretă, reală.
Și în timp ajungi să faci asta pentru tine și afacerea ta.
Să înțelegi că Marketingul e instrument pentru împlinirea unui Plan de Business este primordial. De asta începem lucrul exact de aici.
La fiecare sesiune adresez această întrebare.
Iar evoluția notelor pe care le dau participanții spune o poveste interesantă despre procesul prin care ei trec.
La sesiunile 1 și 2 avem de obicei note de claritate între 8-10 influențate de entuziasmul de început, dar și de primele task-uri pe care le primesc ca temă de casă.
E interesant să începi să faci o ordine pe care până acum nu o vedeai utilă. :)
Pornim prin a face ordine în Resurse. Pe care majoritatea clienților mei le minimizează și nu le văd importante... până când nu înțeleg cum ele dau tonul, de fapt, când vrei să creezi un Plan de Campanie. Discutăm și Ideea de Campanie, adică ce vrem să creăm și cu ce scop.
Iar apoi construim Oferta Campaniei - ca să fie clar ce oferim audienței pentru ca ea să ne dea ceva înapoi - bani, reacții, recomandări.
Ofer fiecărui participant atenție punctuală și răspund întrebărilor până văd eu că e clar totul până în acest punct.
Pentru că dacă nu e clar cum se leagă elementele până în acest punct, nu va putea fi conturat Conceptul de Campanie - cu desfășurarea pe etape și alocarea corectă a Resurselor.
Facem o pauză după a patra Sesiune de Lucru, de o săptămână, pentru ca fiecare participant să apuce să creeze Conceptul de Campanie, să conecteze toate punctele discutate până aici.
La sesiunile 3 și 4 avem de obicei note de claritate între 5-8.
Aici devine ceva mai greu, când intrăm din Macro în Micro. Dar fiind acolo, alături de oameni, îi ajut să deblocheze și să ducă în mi-e clar orice întrebări au, ca să poată avansa.
Chiar și în pauza dintre Sesiunile de Lucru răspund la întrebări, pe e-mail.
Livrabile - adică CE trebuie construit ca să poată Campania să fie scoasă în lume.
De cele mai multe ori aici mor Campaniile - la partea de construcție a Livrabilelor.
Dacă ai deja o echipă internă de Marketing știi cât de migăloasă poate fi munca pe Livrabile dacă nu aveți un sistem de lucru...
Dacă nu ai o echipă internă, e musai să creezi sistemul de lucru pentru Livrabile înainte să intrați în execuție, altfel riști să se lungească procesul de lucru extrem de mult...
Iar dacă lucrezi cu o agenție aici e important să înțelegi că vor avea nevoie și de tine, pentru că Livrabilele vor fi despre tine și brandul tău, deci e nevoie să te implici.
Folosim, în Program, tabele deja testate și validate de mine și clienții mei, iar ele susțin structura și ordinea, pe tot parcursul procesului de construcție a unui Plan de Campanie.
La sesiunile 5 și 6 avem de obicei note de claritate între 7-8.
Pentru că începe să prindă contur felul în care o idee, un gând, se așterne concret într-un Plan care nu e doar despre ce fac, când, cine.
Ci despre cum o idee sprijină o afacere să împlinească niște Obiective.
E firesc să nu fie încă totul 100% clar. Pentru că claritatea vine ȘI din procesul de construcție, pas cu pas, a fiecărei etape din Plan.
Și asta durează, în funcție de cât de amplă e Campania.
Conceptul de Campanie se completează cu Lista de Livrabile și Tabelul clar, ce cuprinde întregul Plan.
Îl dezbatem și optimizăm ca să devină acea unealtă robustă pentru faza de implementare.
Acel loc unic în care poți să te uiți și să știi în fiecare moment ce trebuie făcut, cine trebuie să facă și până când.
Și cum vor fi folosite apoi cele construite.
Planul de Campanie îți permite și să ceri oferte ca să-ți faci un buget realist și să incluzi resurse pe care poate nici nu știai că le poți pune în valoare.
Și toate astea - în practică, pe o Campanie reală, în propria ta afacere.
De multe ori, în sesiunile 7 și 8 sunt uimită de cât de confortabil și rapid se mișcă participanții, folosind metoda și uneltele primite de la mine.
Unii parcă le-au folosit dintotdeauna. 😊
La sesiunile 7 și 8 ajungem la note de claritate între 8 și 10.
Claritatea revine pe final, dar de data asta vine din ce știu cursanții, nu doar din ce le explic eu.
“Astea au fost întrebările. Acum nu pot să spun că am niște neclarități în etapa asta.
Pur și simplu cred că trebuie să mergem la etapa de implementare și dacă ne batem capul cu ceva la implementare atunci să ajustăm. Dar simt că acum știu.” - cam așa sună mesajele participanților, în această etapă.
Tot ce construim în Program are scopul să ne aducă aici.
Iar când o Campanie din Program iese în lume, ne aduce reacții, date și rezultate REALE, de la public.
În primul rând, fără 5.000 de Euro, un Strateg de Marketing bun nici nu stă la discuții - pentru o singură Campanie. De la suma asta în sus merg prețurile în România, acum, din informațiile mele.
Dar Programul de Campanii te costă mult mai puțin datorită formatului cu grupe de mai mulți antreprenori.
Și în plus îți rămân cunoștințele prin care poți să faci singur Campaniile de aici înainte (sau să le evaluezi).
1. Program intensiv de 5 săptămâni;
2. Online, LIVE, prin sesiuni de Zoom;
3. Grupul e format din 24 participanți;
4. 8 Sesiuni de Lucru consecutive, cu o pauză după primele patru întâlniri (lucrăm, nu ne întâlnim doar);
5. Sesiunile de lucru durează câte 3h și ne vedem online de la 10:00 la 13:00;
6. Primești înregistrarea Sesiunilor de Lucru și ai timp o lună după ce se încheie Programul să le revezi.
7. Obiectivul e să construim un Plan de Campanie pentru fiecare participant, după procesul meu de gândire, construcție și implementare.
8. Un obiectiv secundar e să și scoți Campania în lume, dar tu alegi dacă faci asta :)
9. Poți să adresezi întrebări în sesiunile LIVE și ești încurajat să faci asta.
10. Ai support pe e-mail din partea mea, în cele cinci săptămâni, ca să-ți poți face temele complet și corect;
11. Primești template-uri de la mine. Adică tabele și structuri simple care să te ajute să lucrezi organizat.
12. Primești recomandări de la mine despre Freelanceri și Agenții de Marketing a căror activitate o cunosc;
13. Toate exemplele din program sunt din campanii reale, gândite de mine, pentru clienți reali, majoritatea din România;
14. Îți arăt bannere de la alte Campanii - ilustrez, explic detaliile pe exemple reale și mă asigur că înțelegi de ce, în Marketing, detaliile CHIAR fac diferența;
15. Poți plăti Programul fie integral, fie în două rate egale. Prima înainte de start, a doua în a treia săptămână de Program;
16. Dacă ai un partener de business și vreți să veniți împreună în Program, NU plătiți DOUĂ LOCURI, ci plătiți doar 50% din prețul standard al Programului pentru a doua persoană. :-)
Ca să vă încurajez să lucrați împreună!
17. Ofer o REDUCERE de 270 Euro din Prețul Standard al Programului, pentru primii 8 înscriși din FIECARE Grupă de Lucru. Adică plătești doar 1160 Euro (+TVA), în loc de 1430 Euro (+TVA). Dar locurile Early Bird se dau foarte repede, de obicei! :)
(1430 Euro + TVA, integral sau în rate)
În Programul despre cum gândești strategii Campanii de Marketing pot intra 24 de cursanți, în fiecare Grupă.
Iar în 2025 voi mai deschide doar două Grupe de Lucru, pe lângă cea deschisă acum.
6.05 - Sesiune 1
7.05 - Sesiune 2
13.05 - Sesiune 3
14.05 - Sesiune 4
27.05 - Sesiune 5
28.05 - Sesiune 6
3.06 - Sesiune 7
4.06 - Sesiune 8
Construim împreună un Plan de Campanie, pentru afacerea ta!
Facem asta nu doar ca să îl ai… ci pentru că așa integrezi mai bine modelul în cinci etape pe care îl folosesc de aproape zece ani ca să creez Campanii care produc rezultate, pentru mine sau clienții mei.
Se poate să faci Campanii și când ai resurse puține. Dar doar dacă înveți să le folosești strategic.
Hai să-ți arăt cum să le împletești, cu structură, claritate în gândire și pași logici în proces.
Navigăm împreună procesul de creare a unui Avatar de Client Ideal, așa cum îl folosesc eu de ani de zile, ca să aducă ordine și claritate în cum decizi în ce investești bani, timp, energie și atenție.
Oricum cheltui bani ca să faci Marketing…
Nu mai bine îl faci direct țintit, pregătit pentru întâlnirea cu clienții care chiar înțeleg ce comercializezi tu și au nevoie de produsele / serviciile tale?
Îți explic gândirea și fiecare dintre legăturile care am convingerea că-ți pot arăta un fel sustenabil de a face Content Marketing.
Fă primul pas. Înscrie-te!
Și ține cont de vorba aceea: "Cea mai bună Campanie de Black Friday începe să fie gândită din luna Mai."
Pregătește-te tu și pregătește Campaniile de Marketing din timp, ca să performezi cât mai bine când ai cea mai mare nevoie.
Adică plătești doar 1160 Euro în loc de 1430 Euro.
Adică vei avea acces la Programul de Campanii DIRECT cu prețul Early Bird, CHIAR DACĂ se vor fi ocupat cele 8 locuri în Grupa în care alegi să te înscrii.
Dacă ai avut încredere în mine să vii în acest Program, vreau să răsplătesc alegerea ta pentru cel de-al doilea Program în are lucrăm cot-la-cot.
Deschid, anual, puține locuri în Consultanța 1-la-1 cu mine, pentru că vreau să duc gândirea mea, prin Programe ca acesta, la cât mai mulți Antreprenori, Marketeri, Creatori.
Când lucrez cu grup de 24 de oameni, impactul e mult mai mare.
Dar păstrez, pentru oamenii care trec prin Programele mele de Grup, timp, energie și spațiu să lucrăm și 1-la-1 dacă au nevoie de mine. :-)
(1430 Euro + TVA, integral sau în rate)
Da, poți plăti în 2 Rate, egale. Prima o vei achita înainte de Program, a doua în a 3-a săptămână de Program. De regulă, le setăm încât să fie în luni diferite, ca să sprijim cashflow-ul. :)
Da! Și factură, și Contract!
Doar cu cardul poți plăti. Apasă pe butonul ROȘU de mai jos și vei fi direcționat către pagina de plată, fix cum faci orice cumpărături online.
Da. Poți fi plătit pentru acțiunile astea când știi și poți să le faci.
Deci e o investiție în abilitățile tale de Marketer, le iei cu tine oriunde mergi.
Și tocmai pentru că ești om de Marketing - angajat sau freelancer - contribui la a educa Antreprenorii despre Marketing.
E important să înveți să gândești în procese. Și să vezi cum învață alți Antreprenori, ce întrebări au și ce neliniști, legat de Marketeri.
În plus, în MAJORITATEA Grupelor de Lucru în care avut Marketeri Freelaceri... și-au găsit clienți CHIAR din Grupa de Lucru. Și e mult mai ușor să lucrezi cu cineva care înțelege metodologia. :)
E în regulă, e afacerea lui. 😊 Afacerea pierde, nu tu.
Dacă vrei să nu pierzi tu, te poți înscrie și îți poți crește tu abilitățile, pentru bunăstarea ta.
eBookul e foarte BUN! :)
Acolo ai partea teoretică, iar în Program facem practic, aplicat pe afacerea ta.
E ca diferența dintre o carte și un workshop practic, în care pui mâna și aplici ceea ce descoperi în carte.
Sesiunile au loc în timpul programului de lucru pentru că exact asta facem: lucrăm! Nu ne întâlnim, nu povestim, ci lucrăm la afacerea ta.
În plus, eu știu despre mine că am cea mai mare energie în prima parte a zilei. Așa că vreau să ofer ce am mai bun, nu ce rămâne după o zi plină de lucru.
Nu le poți face pe toate singur, dar tocmai pentru că ești singur, trebuie să înveți pe cine aduci lângă tine, atunci când va fi potrivit să faci asta.
Iar ca să alegi eficient și să nu arunci bani... trebuie să știi ce ceri oamenilor - Freelanceri, Angajați sau Agenție.
Când ești Soloprenor, cu atât mai mult trebuie să faci management de resurse: timp, energie, bani.
Da, primești înregistrarea Sesiunilor de Lucru imediat ce termină Sesiunea de Lucru. Iar apoi ai timp o lună după ce se încheie Programul să le revezi.
Și recomand să revezi Programul! O să fie diferit a doua oară când treci prin el. :)
Da. Principiile sunt aceleași și le-am aplicat cu succes și în afaceri care vând Servicii, și în afaceri specializate pe Produse.
Esența stă în CUM conectezi CE vinzi tu, de CUI vinzi tu.
(1430 Euro + TVA, integral sau în rate)